JUN FAN GUNG FU / JEET KUNE DO

Bruce Lee’s JUN FAN GUNG FU / JEET KUNE DO “Nu conteaza cat timp iti ia sa ajungi pe cel mai inalt pisc atata timp cat savurezi calatoria.”

Bruce Lee a studiat stiluri si sisteme diferite de lupta in scopul de a umple golurile si  eficitele propriului sau stil. Dezvoltarea de la stilul clasic de Wing Chun la cel modern de Jun Fan Gung Fu si in final la cel propriu de Jeet Kune Do, a avut loc pe o perioada lunga de timp. (more…)

Bruce Lee & Scrima

Bruce Lee & Scrima

De la Bruce Lee ne-a ramas filozofia artei de lupta, o filozofie care ne permite sa avem un orizont mai larg de vedere. Viziunea lui din acea vreme a rupt orice fel de granite. El a pus bazele JKD-ului abia dupa ce a studiat, a analizat si a verificat (experimentat) practic tot ceea ce i-a trecut vreodata prin mana. Aceasta munca depusa de el a dus la o “congruenta martiala“. JKD ar fi puternic influentat de scrima. (more…)

Opinii despre Bruce Lee

Opinii despre Bruce Lee

„Bruce era relativ mic de statura, dar avea o forta fizica fantastica. Ca luptator detinea al saselea simt, vreau sa spun, avea o intuitie incredibila. Am vazut multi luptatori buni, dar o asemenea poezie in actiune ca la Bruce nu am mai vazut la nimeni. (more…)