Salutul in Inosanto Kali

Salutul in Inosanto Kali System

Cu cerul si pamantul ca martor eu stau in fata Creatorului și omenirii pe pământ. Mă străduiesc pentru cunoașterea celui de al treilea ochi al celor cinci simțuri și dincolo de cele cinci simțuri. Mă străduiesc pentru dragostea omenirii și nu va fi nici o vărsare inutila de sânge. Nu pleca in supunere, ci în ceea ce te privește pe tine. (more…)

Despre Dan Inosanto

Dan Inosanto sa nascut la data de 24 iulie 1936 in comunitatea filipineza din Stockton (California). La varsta de 10 ani a fost instruit de catre Vincent Evangelista in Ju-jutsu si Shorin-ryu Karate. Dar pana la varsta de 20 de ani, pasiunea lui adevarata a fost atletismul si fotbalul american. La Colegiul Whitworth din Spokane a castigat spre exemplu 100m sprint in numai 9,5 secunde. Mai tarziu devenise capitanul echipei de fotbal american. (more…)

Artele Filipineze de lupta

ARNIS Aceasta denumire pentru artele martiale filipineze a luat fiinta tot pe vremea cand spaniolii au conolizat a­numite insule din Filipine. Arnis se trage din spaniola, “arnes de mano”, care inseamna “scut” sau “mana protectoare”. Arnis este cel mai recent nume folosit pentru artele filipineze de lupta. KALI

Este o alta denumire pentru artele filipineze. De unde provine aceasta denumire nu se stie exact, exista doar supozitii. Dupa teoria lui Dan Inosanto, Kali ar fi aparut ca sinteza dintre Kamot (mana) si Lihok (miscare). O alta teorie, pe care o prezinta Leo T. Gaje, este ca arta martiala Kali ar fi un prefix al limbii filipineze care ar insemna ceva “deosebit”. “Ka“ este un simbol pentru om, sau viata. (more…)