Filipino Kali / Inosanto System

FILIPINO MARTIAL ARTS / INOSANTO SYSTEM

Scurta descriere: Inosanto Kali este un stil de arte martiale clasic de Kali, dezvoltat de Dan Inosanto. Principalele influențe ale sistemului Inosanto Kali provin din Villabrille Kali, Pekiti-Tirsia, Kali Illustrissimo, Serrada Eskrima, Largo Mano și Krabi-Krabong. Principiile Kali Inosanto sunt amestecate cu cele ale Conceptelor JKD. (more…)

Salutul in Inosanto Kali

Salutul in Inosanto Kali System

Cu cerul si pamantul ca martor eu stau in fata Creatorului și omenirii pe pământ. Mă străduiesc pentru cunoașterea celui de al treilea ochi al celor cinci simțuri și dincolo de cele cinci simțuri. Mă străduiesc pentru dragostea omenirii și nu va fi nici o vărsare inutila de sânge. Nu pleca in supunere, ci în ceea ce te privește pe tine. (more…)

Despre Dan Inosanto

Dan Inosanto sa nascut la data de 24 iulie 1936 in comunitatea filipineza din Stockton (California). La varsta de 10 ani a fost instruit de catre Vincent Evangelista in Ju-jutsu si Shorin-ryu Karate. Dar pana la varsta de 20 de ani, pasiunea lui adevarata a fost atletismul si fotbalul american. La Colegiul Whitworth din Spokane a castigat spre exemplu 100m sprint in numai 9,5 secunde. Mai tarziu devenise capitanul echipei de fotbal american. (more…)