INTERMEDIATE STUDENT LEVEL

Cel de-al doilea nivel de studiu concentreaza antrenamentele pe metode specifice de prize si pe diverse metode de lupta la distanta apropiata. Numeroase exercitii din Wing Chun, Panantukan, Silat, etc. sunt incorporate in exercitii variate de prize si combinatii. Practicantii invata metode specifice de prize aplicabile in lupta (box, kickbox, kung fu). Eventual, antrenamentul va incepe cu o sectiune in care se va executa sparring in distanta prizelor cu manusi de box si/sau mma si casca de protectie.
Aditional, practicantii vor invata cum sa loveasca cu picioarele si pumnii folosind strategia, prin ceea ce Bruce Lee numea cele 5 metode de atac:
1. SDA – Single Direct Attack – atacul singular direct (orice lovitura).
2. ABC – Attack By Combination – atacul combinat (orice combinatie de lovituri).
3. HIA – Hand Immobilization Attack – atacul prin imobilizare.
4. PIA – Progressive Indirect Attack – atacul progresiv indirect (fenta).
5. ABD – Attack By Drawing – atacul cu simulare (momeala).
Prin adaugarea antrenamentului psihic, practicantii vor invata sa-si controleze emotiile. Apoi vor invata cand sa estompeze sau nu emotiile specifice prizelor. Este o distanta in care si cei mai antrenati si cei mai neantrenati luptatori se simt incomfortabil. Toti vor sa impinga adversarul si sa revina la kickboxing sau sa se inchida si sa intre in distanta luptei corp la corp.

Aceasta etapa are materia de studiu structurata pe 3 nivele dupa cum urmeaza:

Intermediate Student: level 1- level 2 – level 3