ADVANCED STUDENT LEVEL

Acest nivel de antrenament se concentreaza pe lupta corp la corp in picioare si la sol, cat si integrarea lor in toate distantele.
Acest capitol are ca scop invatarea diverselor metode de aruncare la sol, prize si imobilizari insa scopul este de a cunoaste acest segment al luptei tocmai ca sa nu te lasi dus la sol. Iar in cazul in care ai ajuns acolo sa cunosti cateva solutii de scapare sau finalizare a luptei.
Odata ce experienta a fost obtinuta in toate aspectele luptei (lov. de picioare, box, prize, lupta in picioare si la sol), practicantii trebuie s-o integreze in diverse situatii.

Antrenamentul cu armele: – Acest nivel este concentrat pe metodele de lupta din Kali / Arnis / Escrima. Programul de studiu implica antrenamentul cu un baston sau doua, un cutit sau doua, cutit si baston, etc. In JKD armele sunt tratate ca echipament de antrenament. Antrenamentul in lupta de cutit presupune miscari rapide, hotarate, cu mici explozii. Antrenementul cu bete kali presupune miscari gratioase, curbate ,unghiulare, folosind mecanica trupului cea mai potrivita. Scopul armelor in JKD este de-a intensifica antrenamentul si in acest fel de-a dezvolta calitatile practicantului.

Situatii de lupta: Este metoda de antrenament care ajuta practicantii sa inteleaga scopul, momentul si modul de aplicare a cunostiintelor dobandite prin antrenament in lupta. Dupa ce vor fi capabili sa interpreteze, sa improvizeze si sa le adapteze situatiilor reale vor putea sa-si construiasca propriul plan de lupta.

Aceasta etapa are materia de studiu structurata pe 3 nivele dupa cum urmeaza:

Advanced Student: level 1- level 2 – level 3

Urmeaza trecerea la nivelul de Instructor unde studiul va continua cu aprofundarea sistemelor componente din programul de studiu.

La nivelul de instructor certificatele de grad se ofera separat pentru Jeet Kune Do si separat pentru Filipino Martial Arts (Kali Eskrima).

Se considera ca studentul a inteles tehnica, de unde provine aceasta, principiul de functionare cat si o mica parte din cultura ei.